Інгредієнти на 4 порції:

Для соєво-карамельного соусу:

  • 300г цукрової пудри
  • 50мл води
  • 150мл цільного молока
  • 150мл вершків (жирністю 18%)
  • 30мл Натурально звареного Соєвого Соусу Kikkoman

Для Брауні:

  • 200г вершкового масла, розтопленого
  • 100г чорного шоколаду (розкришеного)
  • 100г молочного шоколаду (розкришеного)
  • 80г борошна
  • 40г порошку какао
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 3 яйця
  • 200г коричневого цукру
  • 80г цукрової пудри
kikkoman_sous_soevyj_150ml

  1. Покласти розкришений шоколад у миску і влити туди розтоплене вершкове масло, перемішуючи. Розтопити протягом декількох хвилин, помішуючи час від часу для рівномірного підігріву маси.


 2. Розігріти духовку до 175ºC. Збити яйця з цукром в піну за допомогою електричного міксера до утворення світлої і легкої маси. Додати шоколадно-масляну масу, потім – просіяне борошно, какао порошок і корицю. Перемішати добре, проте не надто сильно, до утворення гладкого тіста.


 3. На деко, застеленим злегка змащеним маслом папером, викласти тісто, розрівнявши зверху лопаткою.

Випікати протягом приблизно 25 хвилин. Потім перевірити ступінь готовності: якщо консистенція тіста посередині ще м’яке, то залишити його допікати до готовності і утворення тонкої скоринки з країв, перевіряючи ступінь готовності кожні 5 хвилин. Витягти з духовки і перед нарізуванням на квадрати дати повністю охолонути.


4. Поки Брауні остигають, підігріти молоко разом з вершками в каструлі, не доводячи до кипіння. В іншу каструлю насипати цукрову пудру, налити води і варити на середньому вогні. Після того, як цукор повністю розчинився, підвищити температуру. Не помішувати, щоб цукор не кристалізувався. Як тільки цукор придбає золотисто-бурштиновий колір, швидко довести вершки і молоко до кипіння і змішати з цукром, постійно помішуючи. Будьте обережні, карамель може раптово піднятися, спінитися. Карамель зняти з плити і додати соєвий соус. Суміші дати злегка охолонути, щоб вона     загусла.


5 . Перед подачею на стіл полити тістечка декількома ложками теплого соєво-карамельного соусу. Дуже смачно також з кулькою ванільного чи карамельного морозива

Смачного!  🙂

Інгредієнти на 4 порції:

Для суфле:

  • 100г шоколаду (60%)
  • 100г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 яєчний жовток
  • 3 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. Натурально звареного Солодкого Соєвого Соусу Kikkoman

Для бананів:

  • 50г цукру
  • сік одного апельсина
  • 1 стручок свіжого червоного перцю чілі, очистити від насіння і дрібно порізати
  • 2 банана

Для гарніру:

  • трохи лимонного чебрецю
kikkoman_sous_soevyj_sladkij_250ml

1.  Шоколад і вершкове масло розтопити на паровій бані, постійно помішуючи.


2.  Яйце, яєчний жовток і цукор обережно розмішати вінчиком, разом з борошном і солодким соєвим соусом, змішати з шоколадною масою і потім викласти в силіконові формочки для суфле.


3. Залишити для застигання приблизно на 5 годин, потім випікати в розігрітій духовці при температурі 200 °C 12-15 хвилин, поки суфле злегка не підніметься посередині.


4. У цей час розтопити цукор в сковорідці так, щоб він злегка карамелізувався, потім залити його апельсиновим соком. Додати перець чілі і порізані на четвертинки банани, і  все разом обсмажити.


5.  Перед подачею на стіл залишити суфле охолонути на 1-2 хвилини, потім обережно перевернути на тарілку.

       Подавати зі смаженими бананами, прикрасивши лимонним чебрецем.

   Смачного! 🙂

Інгредієнти на 4 порції:

Для верхнього шару пирога:

  • 150г цукру
  • 1-2 ст.л. Cолодкого соєвого соусу Kikkoman
  • 2-3 яблука
  • сік половини апельсина
  • кориця
  • ½ пакетика ванільного цукру

Для пирога:

  • 300г листкового тіста
  • 2-3 ст.л. меленого маку
  • 2 ст.л. родзинок
  • кориця
  • ½ пакетика ванільного цукру
kikkoman_sous_soevyj_sladkij_250ml

1.  Цукор повільно нагріти в сковороді для духовки (приблизний діаметр 24 см). Як тільки цукор почне перетворюватися в масу і загусати, розмішати і дати йому карамелізуватися, потім додати Солодкий соєвий соус.


2.  Яблука очистити від шкірки, розрізати навпіл і вийняти серцевину. Нарізати половинки яблук часточками товщиною приблизно 2 см і викласти їх на карамель в сковороді. Скропити яблука апельсиновим соком, злегка посипати корицею і ванільним цукром.


3. Розкачати листкове тісто і вирізати дві основи розміром зі сковородою. Одну основу посипати маком, невеликою кількістю кориці, родзинками і ванільним цукром і покласти зверху на неї другу основу.


4. Обережно викласти листкове тісто з начинкою зверху яблук, проткнути в декількох місцях виделкою і випікати в попередньо розігрітій духовці протягом 30 хвилин при температурі 200°C. Залишити пиріг охолоджуватися на 20 хвилин, а потім його перевернути.


5.  Подавати з ванільним морозивом або збитими вершками, підсолодженими ванільним цукром.

      

Незважаючи на те, що страва виглядає як звичайний яблучний пиріг, у ньому дивовижна начинка з маку, родзинок і кориці!

   Смачного! 🙂